Помощите са на обща стойност над 2 милиарда евро. С оглед

...
Помощите са на обща стойност над 2 милиарда евро. С оглед
Коментари Харесай

Италианските власти дават над 2 млрд. евро за подпомагане на засегнатите от наводненията в Италия

Помощите са на обща стойност над 2 милиарда евро.

 

С оглед на постановлението се удължава бедственото състояние. Преустановяват се до 31 август заплащанията на налози, ипотечни заеми и осигуровки. Властите ще провиснал до 580 милиона евро за погашение в продължение на 90 дни на помощи на чиновниците на наранени от бедствието бизнеси в региона. За самонаетите се плануват еднократни суми, които могат да доближи до 3000 евро, като за това ще бъдат отделени 300 милиона евро. За селскостопанските бизнеси са планувани 100 милиона евро за покриване на вредите от бедствието. 20 милиона евро ще бъдат отпуснати за образователните заведения и образователните занятия в района.

 

Министър-председателят Джорджа Мелони осведоми, че това е единствено началото на един дълъг развой. По думите й предстоят още редица ограничения за възобновяване на засегнатите от опустошителните наводнения региони, откакто бъде направена оценка на вредите.

 

Скай Ти Джи 24 отбелязва, че на 25 май ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще посети засегнатите от наводненията региони в Италия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР